H 4 M I Z 4 N N
Le' Disclaimer



Hello guise.
I'm 17.
That's all

+FOLLOW D'BOARD

Please kindly hover the image.
Meet my owner:-
Hamizan Zaainol:-)
Penangite.
Contact me: Twitter?

Me?

No, I'm not the one you're looking for.

Somethings better left unexplained.


Older Post Newer Post
Sunday, May 22, 2011, 11:45 PM
Nur Kasih 9/10.




Okay demam Nur Kasih kaedahnya sekarang ni, sampai ada kawan aku yang sanggup pergi tengok sekali lagi sebab seronok. Whatheactualfffffffuuuuu? Okay filem ni best jugak. Nmpak macam international movie. Whatever it is, filem yang buat air mata mengalir, memang org melayu yang gila drama serangggg.


Walaubagaimanapun, Aku yang tough ni turut mengalirkan air mata. hihhi. movie ini kesinambungan drama Nur Kasih dekat TV3 dulu. Dimana Aliya (Ayu Raudhah yang lawa) bini Aidil (fizz fairuz) mati dilanggar, di gelek dengan lumat dengan kereta (ambik).


Jalan cerita dia boleh boleh. Cerita ni dari mula sampai habis diceritakan oleh narator dimana Aidil yang tua lakonan Rahim Razali (kenapa aku rasa dia jantan miang ha? mybe sebab dia bnyak berlakon jadi buaya) cerita balik dekat Nur Amina yang hilang ingatan. Dalam cerita ni Nur Amina (Tiz Zaqyah) nmpak flawlesssss, suci, dara, bertudung litup dan solehah.


Khen?


Then filem bergenre romance/drama ni, bnyak tunjuk kisah Adam dengan Nur yang hidup bahagia tak kira. Sebelum ni Adam benci Nur sebab dia kawin dengan si tetek besar (saripah sopia), manakala Nur awek kampungan yang tahu remas ikan pekasam dalam tempayan jah. Kira bukan taste dia lah Nur ni,






Adam dengan Nur derita tak dapat anak sebab Nur asyik gugur. Kesian kaaaaan? Tapi aku rasa filem cinta islamik cenggini tak leh lawan cerita ayat ayat cinta dulu. kan? Tapi cerita ni 'boooom' lah jugak, tapi not that BOOOOOOOM.


dalam filem ni, Adam derita sakit jantung, sampai tahap tak boleh diselamatkan lagi, dah nazak. Ada scene yang tunjuk Adam dah nak mati, padahal tak. Pengarah memang nk bg org konfius dekat situ.


Tapi scene ni nmpak macam aisha tengah cakap dengan polis dalam filem Ayat Ayat Cinta kan?